Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Čo je Nordic štýl v detskom interiéri?

Nordic štýl je stále viac a viac populárny a oľúbený aj v našich zemepisných šírkach a pomáha nám dotvárať vkusné, príjemné a harmonické bývanie. 

Vzdušný, priestranný, čistý, 3 slová, ktoré asi najlepšie vystihujú interiér zariadený v Nordic štýle. Alebo: biely, usporiadaný, čierny, elegantný...? Opísať sa dá možno rôzne, ale určite platí, že Nordic, resp. škandinávsky štýl je v plnej miere inšpirovaný sviežosťou zasneženej severskej krajiny, je to štýl odbremenený od zbytočností, štýl, u ktorého prevládajú jednoduché línie a geometrické prvky, slobodný štýl dizajnu, štýl života, ktorý dáva priestor pre život a individualitu :)

Ak sa stotožňujete s takýmto štýlom pre váš domov a interiér, nič nebráni tomu, držať sa tohto konceptu aj pri zariaďovaní detskej izby. Možností a inšpirácií je veľmi veľa, často krát sa oplatí zaexperimentovať a vybočiť z klasickej predstavy o farebnej detskej izbe od závesov, stien vrátane nábytku, postelného prádla, svetiel až po malé doplnky. 

V detskej izbe je hlavne potrebné zachovať čo najväčšiu voľnosť, nepreplniť ju zbytočnými veľkými kusmi nábytku a zaistiť dostatočný prísun svetla. Okrem kvalitných materiálov sa často kladie dôraz na nadčasové dizajnové doplnky  a vychytávky:)

Základné farby pre detskú izbu v nordic štýle:

BIELA - je svojim spôsobom aj farebný základ. Nie je nutné používať vždy žiarivo bielu farbu, dá sa pohrať aj s jej rôznymi odtieňmi alebo odtieňmi iných svetlých farieb, ako je béžová, či svetlo hnedá. Biela sa často kombinuje práve s čiernou farbou, ale ako dobrý kontrast vynikne aj s tmavošedou či antracitovou. 

ČIERNA - ako môžete vidieť aj v našej ponuke, severské hračky pre miminká bývajú veľmi často práve bielo-čierne. Miminká túto kombináciu farieb veľmi dobre vnímajú z hľadiska stimulácie rozvoja vizuálneho vnímania.  Čiernu farbu môžete použiť tak na nábytku, ako i na doplnkoch alebo hračkách.

PASTELOVÉ FARBY - sú skvelou voľbou. Vnesú do izbičky nežnosť, útulnosť a dobre sa kombinujú. Kľudne môžete kombinovať šedú so staroružovou, béžovú se svetlo modrou... v podstate len ťažko sa netrafíte:)

DREVO - prírodné drevené materiály detskú izbu príjemne zútulnia a vnesú do nej teplo. Každopádne treba s nimi narábať opatrne a zbytočne to neprehánať. Stačí pár kúskov nábytku, typu stolička alebo polica, alebo pár doplnkov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia