Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Keď značka má aj svoj krásny príbeh

Keď som prvý krát objavila americkú značku Wee Gallery, bola som úplne fascinovaná a zároveň trocha smutná, že som o nich nevedela, keď môj syn bol ešte bábätko. Čierno-biele veci sa mi vždy páčili kvôli svojej jednoduchosti, minimalizmu a nadčasovosti, ale mala som pocit, že malému bábätku treba príchod na svet a jeho vnímanie okolo seba trocha “spestriť”.

Opak je zdá sa pravdou a stále viac štúdií potvrdzuje, že vzhľadom na čiernobiele videnie detí v prvých týždňoch života, je veľmi prirodzené stimulovať ich zrak práve čierno bielymi obrázkami.

Presne toho sa chytili tvorcovia značky Wee Gallery (manželia - grafická dizajnérka a učiteľ), pričom všetko si vyskúšali a odpozorovali na vlastnom dieťati.

Vedeli ste napr. že:

  • novorodenci vidia len do vzdialenosti 30-40 cm
  • najviac ich vie upútať tvár rodičov
  • svoju pozornosť upriamujú najmä na jednoduché opakujúce sa geometrické čierno-biele tvary 
  • výrazne kontrastné tvary podporujú rozvoj detského mozgu
  • až okolo 1. roku života vie dieťatko rozpoznávať tvary zvieratok a až neskôr ich vie aj pomenovať

A tak vznikol nádherný produkt Art Cards, kartičky s obrázkami, ktoré spĺňajú tieto uvedené fakty. Aj keď sa možno niektoré zvieratká zdajú byť na prvý pohľad nakreslené trošku neprirodzene, myslíte na to, že je to presne kvôli veľkým kontrastom, opakujúcim sa geometrickým tvarom, aby upútali pozornosť práve tých najmenších, ktorí až neskôr uvidia v obrázku tučniaka, či kravičku.

                  

Grafická dizajnérka sa v tomto celom projekte jednoducho nezaprie. Svoje krásne kresby a dizajn posunula ďalej a okrem Art Cards nájdete krásne obrázky zvieratiek v ich už dnes veľmi širokom portfóliu produktov.

Do našej ponuky kartičiek Art Cards nedávno pribudla novinka Art Cards - San Diego ZOO Collection, kde 20% z predaja venuje Wee Gallery pre ZOO v San Diegu na záchranu ohrozených druhov zvierat.

                                             

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia